Hoppa till innehåll

Tandvård

Värmlandslistan vill:

  • Införa avgiftsfri tandvård för samtliga medborgare i Värmlands län.

Att införa avgiftsfri tandvård i regionen är en prioriterad fråga för Värmlandslistan. Idag finns det hederliga svenskar som arbetat, betalat skatt och gjort rätt för sig hela sitt liv men som inte har råd med tandvård. Istället tvingas de gå med värk och växande tandproblem. Inte sällan utvecklas problemen och blir så allvarliga att de till slut blir till en större kostnad för sjukvården. Dagens system är alltså inte bara ovärdigt utan därtill irrationellt.

Politikerna har länge ignorerat denna fråga. De har inga problem att betala för sin egen tandvård med sina höga politikerlöner. De som inte har råd – och som genom skatten betalat för politikerlönerna – försummar politikerna helt.

Inte nog med det, politikerna har dessutom valt att särbehandla vissa grupper i vårt samhälle och förläna dem fri tandvård, men det är inte de som slitit och betalat skatt i det här landet, nej tvärtom. De grupper som politikerna bjuder på tandvård till är asylsökande individer med medborgarskap i andra länder samt kriminella.

Värmlandslistan ser det som en självklarhet att de som i första hand ska ha rätt till avgiftsfri tandvård är våra laglydiga medborgare.

Att tandvården är en klassfråga har de övriga partierna känt till i årtionden. Trots att det är en skam för Sverige att det är så, har de andra partierna valt att inte göra något åt saken.

Även här skiljer sig Värmlandslistan från övriga partier. Vi tycker inte att medborgarna ska vara beroende av deras plånboksstorlek. Detta är Värmlandslistan ensamma om att tycka.

Tänk på det när du röstar till regionfullmäktige i höst!